اپلیکیشن‎های ضروری برای زائران کربلا در اربعین
اپلیکیشن‎های ضروری برای زائران کربلا در اربعین را بشناسید

اپلیکیشن‎های ضروری برای زائران کربلا در اربعین را بشناسید

حدود دو هفته قبل از اربعین، میلیون‌ها زائر سفر معنوی خود را با پای پیاده از چندین مسیر بسته به نقطه عزیمت خود (عمدتاً از نجف و بصره) آغاز می‌کنند تا برای گرامیداشت این واقعه و زیارت امام حسین(ع) به شهر کربلای عراق برسند.
زائران در طول مسیر توسط کسانی که به‌طور داوطلبانه محصولات و خدمات رایگان مختلف (مثلاً غذا و محل اقامت) اهدا می‌کنند، مورد استقبال قرار می‌گیرند، زیرا این روشی برای جذب برکات الهی است.
برنامه‌ریزی برای این سفر از اتلاف وقت مسافران جلوگیری کرده و سبب می‌شود با آرامش خاطر بیشتری به پیاده‌روی تا مقصد بپردازند. بهتر است مسافرانی که قصد پیاده‌روی کربلا را دارند از این امکانات بهره بگیرند. اپلیکیشن‎های ضروری برای زائران کربلا که در ادامه قصد داریم به معرفی آن‌ها بپردازیم به‌خصوص برای زائرانی که برای نخستین بار است که به کربلا مشرف می‌شوند، بسیار کاربردی خواهند بود.

برای خرید بیرق  امام حسین (ع) و محرم میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .

اربعین یعنی چه؟

برای مسلمانان شیعه، اربعین یک رویداد مذهبی مهم است که صدها هزار نفر از مؤمنان را به خیابان‌های شهر مقدس کربلا در عراق می‌آورد. این مراسم که در لغت به معنای «۴۰» است، به معنای پایان یک عزاداری ۴۰ روزه برای نوه پیامبر اسلام، حسین بن علی، سومین امام سنت شیعه است.
اربعین همه ساله در روز بیستم صفر، دومین ماه از تقویم اسلامی قمری است.

پیاده‌روی اربعین

امامان شیعه پیروان خود را به این زیارت تشویق می‌کردند. سخنان آنان مسلمانان شیعه را مجاب کرد تا در روز اربعین برای زیارت حرم امام حسین (ع) به کربلا بروند. سنت زیارت اربعین تا امروز ادامه داشته است. شیعیان عراقی اکثراً با پای پیاده به این زیارت می‌رفتند، اما در مقطعی از تاریخ این سنت کنار گذاشته شد. حدود صدسال پیش این سنت در عراق احیا شد، اما در زمان حکومت صدام حسین در عراق (۱۹۷۹-۲۰۰۳)، پیاده‌روی اربعین ممنوع شد و افرادی که پیاده به کربلا می‌رفتند، گاه با واکنش‌های خشونت‌آمیز مواجه می‌شدند. بر اساس برخی گزارش‌ها، دولت صدام پای کسانی را که به سمت کربلا می‌رفتند، قطع می‌کرد. اما شیعیان علیرغم فشارهای حکومتی با تردد در نخلستان‌ها و شب‌ها این سنت را پنهانی حفظ کردند.

پس از سقوط صدام، شیعیان عراق با پای پیاده از سراسر کشور به کربلا زیارت کردند. پیاده‌روی خود را طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که در روز اربعین یا روزهای نزدیک به آن به کربلا برسند.
در ایام قبل از اربعین تمامی راه‌های منتهی به کربلا مملو از زائرانی است که به سمت این شهر درحرکت‌اند. طبق آمار سال‌های گذشته، سالانه حدود ۲۰ میلیون نفر در این مراسم شرکت می‌کنند.
اکثر زائرانی که برای شرکت در مراسم اربعین از کشورهای دیگر به عراق سفر می‌کنند، پیاده‌روی خود را از شهر نجف، محل دفن امام علی (ع) اولین امام شیعیان آغاز می‌کنند. فاصله نجف تا کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است، بنابراین زائرانی که می‌خواهند در روز اربعین در کربلا حضور داشته باشند، بهتر است از ۱۶ صفر سفر خود را آغاز کنند.

در طول مسیرهای پیاده‌روی، مکان‌هایی برای صرف غذا و استراحت زائران وجود دارد. این استراحتگاه‌ها به‌عنوان “موکب” شناخته می‌شوند. این موکب‌ها عمدتاً توسط شهروندان عراقی سازمان‌دهی شده و به‌طور کامل توسط آن‌ها مدیریت می‌شود و دولت عراق تقریباً هیچ نقشی در سازمان‌دهی آن‌ها ندارد و نقش اصلی آن تأمین و حفظ امنیت آن‌هاست.

 

پیاده‌روی اربعین

 

معرفی اپلیکیشن‎های ضروری برای زائران کربلا

در حال حاضر تعداد زیادی اپلیکیشن کاربردی برای زائران کربلا وجود دارند که در بسیاری زمینه‌ها می‌توانند راه‌گشا باشند. در زیر تعدادی از بهترین‌ اپلیکیشن‌ها را باهم بررسی می‌کنیم:

اپلیکیشن‎های نقشه و مسیریابی

بهتر است برنامه‌های مورد نیاز خود را به چند گروه کلی تقسیم‌بندی کنید. بدون شک برای بار اول که به این سفر می‌روید با مسیر آشنایی ندارید بنابراین بهتر است حتماً از برنامه کاربردی مسیریابی استفاده کنید. این اپلیکیشن ها به شما کمک خواهند کرد تا طول مسافت خود تا مقصد را محاسبه کرده، راه‌های میانبر را پیدا کنید و اگر از سایرین همسفران جاماندید مسیر را گم نکنید. برخی از مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • اپلیکیشن waze
  • اپلیکیشن Google maps
  • برنامه جامع اربعین
  •  اپلیکیشن پیاده تا اربعین

اپلیکیشن‎های مذهبی

برای اینکه از سفر زیارتی خود بیشتر بهره‌مند شوید باید به نکاتی که به شما کمک می‌کنند تا با آرامش بیشتری سفر کنید توجه ویژه‌ای داشته باشید. به‌طور مثال اگر می‌خواهید از اوقات شرعی، جهت قبله با خبرها مطلع باشید یا کتب قرآنی و ادعیه موردنیاز خود را همه جا به همراه داشته باشید بدیهی است که اپلیکیشن‎های مذهبی به شما کمک بسیاری خواهند کرد. برخی از کاربردی‌ترین اپلیکیشن‎های مذهبی در طول این سفر زیارتی شامل موارد زیر است:

  • اپلیکیشن آن سو
  • اپلیکیشن نینوا
  • برنامه جامع اربعین
  • برنامه Ganjineh

اپلیکیشن‎های ارتباطی

مسافران در هر سفر به ارتباط با خانواده و دوستان خود نیاز پیدا می‌کنند و حتی برای پیدا کردن نقشه مسیر، پرداخت کرایه تاکسی، خرید مایحتاج و… نیاز به ارتباط زبانی با مردم محلی نیز دارند. نصب اپلیکیشن‎های ارتباطی زیر برای این منظور به زائرین اربعین توصیه می‌شود:

  • اپلیکیشن زبان آموز اربعین
  • اپلیکیشن whats app
  • اپلیکیشن راهنمای زائران اربعین

برای خرید پرچم های مذهبی میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .