روز عرفه چه روزی است
روز عرفه چه روزی است؛ همه چیز درباره روز عرفه

همه چیز درباره روز عرفه

روز عرفه یکی از مهم‌ترین روزهای مسلمانان است. خداوند متعال در سوره مائده قرآن کریم به این روز اشاره کرده است.

” امروز دینتان را برای شما کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و اسلام را به عنوان دین برای شما پسندیدم”
روزی است که خداوند سبحان دین خود را کامل کرد و نعمت خود را بر پیامبر گرامی‌اش حضرت محمد (ص) تمام کرد و اسلام را به‌عنوان یک سبک زندگی پذیرفت!
حضرت محمد (ص) نیز فرمودند:

“هیچ روزی نیست که خداوند مردم را از آتش دوزخ بیشتر از روز عرفه رهایی بخشد. به آنان (مردم بر عرفه) نزدیک می‌شود، سپس در برابر فرشتگانش وحی می‌کند که این مردم به دنبال چه هستند”.

روز عرفه چه روزیست؟

روز عرفه (یا عرفات) نهمین روز از ماه قمری اسلامی است.
در دوازدهمین ماه از تقویم قمری، ذی الحجه و همچنین در دومین روز از مناسک حج است.
مسلمانان این روز را بهترین روز سال می دانند. این روز، رویداد مهم مسلمانان در زیارت مکه، عربستان سعودی است که در دشت کوه عرفه گرد هم می آیند تا دعا و طلب آمرزش کنند.
زیارت رکن پنجم اسلام است، بنابراین روز عرفه برای مسلمانان اهمیت زیادی دارد.
روز عرفه به عنوان روزی شناخته می شود که در صورت درخواست، میلیون ها گناه مسلمانان توسط خداوند آمرزیده می شود. عرفه روزی است که خداوند دین اسلام را کامل کرد. همچنین بسیار مهم است زیرا روزی بود که یک آیه مهم از قرآن، سوره مائده نازل شد. در امارات، روز عرفه به عنوان یک تعطیل رسمی جشن گرفته می شود.

تاریخچه روز عرفه

روز عرفه برای مسلمانان یک روز بسیار مقدس و با فضیلت است. روزی است که حضرت محمد خطبه خداحافظی خود را در کوه عرفه برای بسیاری از مسلمانانی که در اواخر عمر خود با آن‌ها حج را به پایان رساندند، ایراد کرد. درحالی‌که حضرت محمد (ص) در دشت عرفه ایستاده بود، آیه ۳ از سوره مائده که درباره کامل شدن دین است بر او نازل شد.

نام دیگر روز عرفه «آزادی از آتش» است. منظور از عرفه «دانستن» است.
در اسلام اعتقاد بر این است که وقتی آدم و حوا از بهشت ​​رانده شدند و از هم جدا شدند، روی زمین قرار گرفتند و هر دو در دشت عرفه به هم رسیدند. گفته می‌شود که حضرت محمد بر اهمیت ایستادن در عرفه به‌عنوان یکی از بخش‌های ضروری انجام حج تأکید کرده است.
اسلام به مسلمانان می‌آموزد که روز عرفه را به‌عنوان روز شکرگزاری بدانند و ازاین‌رو روز بعد عید را جشن می‌گیرند. همچنین روز بخشش بسیار زیاد با فرصتی برای پاداش بزرگ است. حجاج در این روز روزه ندارند. این از سنت پیامبر پیروی می‌کند، زیرا خود او در این روز به دلیل زیارت روزه نگرفت.

مراسم و دعای روز عرفات

دشت اطراف کوه رحمت میزبان میلیون‌ها زائر است که از یکی از مسیرهای حج به نام منا عازم می‌شوند. پس از طلوع آفتاب در روز دوم حج از منا حرکت می‌کنند تا در عرفه جمع شوند.

دعای روز عرفات یکی از محبوب‌ترین دعاها در اسلام است. این دعا توسط حضرت محمد (ص) نوشته شده است و از آن زمان مورداستفاده مسلمانان قرارگرفته است. در روز وفات حضرت محمد (ص) نوشته شده و قبل از دفن آن حضرت خوانده شده است.

 

مراسم و دعای روز عرفات

 

اعمال مستحب روز عرفه چیست؟

برای ما که نمی‌توانیم حج امسال را به جا آوریم، هنوز فرصت‌های فراوانی داریم تا از ثواب این روز مبارک بهره‌مند شویم. شما باید تا حد امکان روز را به عبادت بگذرانید و مهم‌ترین زمان آن بین ظهر و مغرب باشد.
اعمال مستحب روز عرفه شامل:

  1. دعا

رسول خدا صلی‌الله علیه و آله در مورد روز عرفه می‌فرماید: در آن ساعتی است که هیچ عابد مؤمنی از خداوند دعای خیر نمی‌کند، مگر اینکه خداوند آن را اجابت می‌کند و او از خدا طلب نمی‌کند. محافظت از شر، جز این‌که او را از آن حفظ کند».

سبحان‌الله، قطعاً نباید از دعای عرفه غافل شویم! درحالی‌که دعاهای مفید زیادی در عرفه وجود دارد، و حتی ممکن است فهرستی از دعاهای شخصی داشته باشید، باید مطمئن شوید که این دعا را در عرفه بگویید:

“خير الدعاء دعاء يوم عرفة، وخير ما قلت أنا والنبيون من قبلي لا إله إلا الله وحده لا شريك له، له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير”

  1. روزه گرفتن

روزه گرفتن در این روز برای کسانی که زائر نیستند بسیار توصیه شده است. پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: «روزه روز عرفه کفاره گناهان سال گذشته و سال آینده است (یعنی آن گناهان بخشیده می‌شود).

حجاج عموماً روزه نمی‌گیرند، زیرا مهم‌ترین عبادت در این روز، نماز، یاد خدا و استغفار از اوست.

  1. طلب بخشش

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، عرفه روز آمرزش بسیار است که خداوند بسیاری از مردم را از آتش آزاد می‌کند. حتي اگر در دشت عرفات حضور ندارید، بازهم می‌توانید از خانه، محل كار يا مسجد محلي خود از خداوند طلب آمرزش كنيد.

پس عرفه روزی است که در آن شیطان شهادت می‌دهد که خداوند حتی بندگانی را که مرتکب خطاهای بزرگ‌شده‌اند، می‌بخشد. روزی است که در آن باید برای طلب آمرزش خداوند خضوع کرد و هرگز از رحمت او ناامید نشد.