فلسفه اربعین چیست و هر آنچه باید درباره اربعین حسینی بدانید

فلسفه اربعین چیست و چیزهایی که باید درباره اربعین حسینی بدانید

اربعین بی‌شک یادبود انقلاب امام حسین (ع) است. انقلابی که هدفش مبارزه با بی‌عدالتی اجتماعی، ظلم و بی‌اطلاعی مردم بود. زورگویان در زمان امام حسین (ع) هر کاری کردند تا حدودی را که حق از باطل را تشخیص می‌دهد، از بین ببرند و هدفشان بازتعریف ارزش‌های دینی و اجتماعی مطابق میل خود برای جامعه آن زمان بود. اما امام حسین (ع) در مقابل آنان ایستاد و با فداکاری خود و خانواده‌اش در راه احیای اسلام، اجازه نداد که در نقشه‌های شوم خود موفق باشند. او اعتقاد راسخ داشت که زندگی تحت استبداد همان زندگی در جهنم است: “برای من مرگ چیزی جز خوشبختی نیست و زندگی در زیر ستمگران چیزی جز زندگی در جهنم نیست.”

برای خرید پلاکارد افقی محرم میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .

 

فلسفه اربعین چیست؟

اربعین در زبان عربی به معنای چهلمین است. اربعین در فرهنگ مسلمانان به روز بیستم صفر (دوم ماه هجری قمری) اطلاق می‌شود که چهلمین روز پس از شهادت امام حسین (علیه‌السلام) و یارانش در روز عاشورای سال ۶۱ هجری قمری در کربلای معلی است.
اربعین پیش از برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم، یکی از اصلی‌ترین مراسمی است که مسلمانان شیعه در آن مراسم مذهبی را در سراسر جهان انجام می‌دهند. امام حسین (ع) نوه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها) بود. امام حسین (علیه‌السلام
مسلمانان شیعه هرسال در ده روز اول محرم و سپس در چهلمین روز پس از شهادت امام حسین (علیه‌السلام) مراسم عزاداری را به یاد فرهنگ آزادی‌خواهی و عدالت‌خواهی با الهام از آن امام بزرگوار برگزار می‌کنند.
مراسم عزاداری نقش بسزایی در حفظ و ترویج فرهنگ شیعی مقاومت و مبارزه برای آزادی و عدالت دارد.) سومین امام شیعیان و از شخصیت‌های بزرگ اسلام است.

 

ریشه‌های تاریخی اربعین چیست؟

در رابطه ریشه‌های تاریخی اربعین باید چندین احتمال را در نظر گرفت.
مورخان در اینکه اولین بار این مراسم را در کربلا برگزار کرده‌اند اختلاف‌نظر دارند و تفاوت در آمدن اهل بیت علیهم‌السلام.، به چند احتمال رسید:

  • احتمال اول: در سال ۶۱ هجری قمری، اهل‌بیت علیهم‌السلام از شام به کربلا بازگشتند و مصادف با بازگشتشان در بیستم صفر بود و در آنجا مراسم ختم برگزار کردند. برای شهدا
  • احتمال دوم: ایشان معتقدند اهل‌بیت در ۲۰ صفر سال ۶۱ هجری قبل از رفتن به شام ​​از کربلا گذشتند و این احتمال بسیار ضعیف است.
  • سوم: اهل‌بیت علیهم‌السلام در بیستم صفر سال ۶۲ هجری قمری یعنی یک سال بعد از حادثه به کربلا آمدند و به سرور و سالار شهیدان تسلیت گفتند.
  • چهارم: اهل‌بیت پس از بازگشت به مدینه به کربلا رفتند، ولی آمدنشان قابل مقایسه با روز اربعین نبود.

ریشه‌های تاریخی اربعین چیست؟

 

تاثیر برگزاری مراسم اربعین بر بنیان خانواده

زیارت یکی از قدیمی‌ترین آداب و مناسک مذهبی است که ارتباط تنگاتنگی با خانواده دارد.
جامعه‌پذیری در فرهنگ اسلامی با الگوسازی و الگوبرداری از جامعه کوچک، گرم و دوست‌داشتنی خانواده همراه است. امروزه در یک تحول تاریخی، خانواده در حال از دست دادن کارکرد اجتماعی خود است و واقعیت این است که توانایی و شاید توانایی مقابله با مشکلات و خطرات را ندارد. به نظر می‌رسد یکی از مؤثرترین گزینه‌ها ازجمله عواملی باشد که به حفظ بنیان و کارکرد خانواده در مواجهه با امواجی است که به کانون این نهاد انسانی هجوم آورده است. یکی از الگوهای زندگی مؤمنانه خانوادگی در سفر زیارتی شکل می‌گیرد که در چند سال اخیر به‌ویژه در ایام اربعین حسینی با حضور خانوادگی زائران و میزبانان در زیارت اربعین بهتر خود را نشان داده است. |
مراسم زیارت اربعین حسینی می‌تواند تأثیراتی بر زندگی خانوادگی افراد متدین داشته باشد و منجر به پنج اثر می‌شود:

  1. عقلانیت تمدن،
  2. ظرفیت کارآمدی چشمگیر در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی
  3. ایجاد پویایی و زندگی مبتنی بر عشق
  4. تثبیت و تقویت هویت الهی
  5. هماهنگی ارکان مختلف خانواده

 

حرف آخر

انقلاب حسینی به‌حق اندیشه اسلامی را به‌طور عام و اندیشه شیعی را به‌طور خاص به دلیل ابعاد و ویژگی‌های آن انقلاب که در تاریخ کم‌نظیر بود، فراگرفت و شیعیان سعی کردند از این واقعه بزرگ در همه ابعاد بهره ببرند و بهره‌برداری کنند. همه‌چیز مربوط به آن، ازجمله روز چهلم، آن روز را زنده نگه می‌دارند.

برای خرید پرچم های مذهبی میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .