دعای توسل چیست؟
دعای توسل چیست و نکاتی درباره دعای توسل

همه چیز درباره دعای توسل

در دعای پرفیض توسل با توسل به چهارده معصوم علیه‌السلام و واسطه قرار دادن آن‌ها به درگاه الهی، حاجت خود را پس‌از اتمام دعا از خداوند درخواست می‌کنیم.
دعای توسل یکی از دعاهای بسیار مجرب است که در مناسبت‌های مختلف خوانده می‌شود. خواندن این دعا فضایل زیادی به همراه دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

خواص و اهمیت دعای توسل چیست؟

علمای بزرگ و هر آن کس که در مسیر سلوک قدم برمی‌دارد از دعای توسل به‌ عنوان ریسمانی محکم برای دست یابی بر حاجات خود یاد کرده‎اند. دعای توسل را علامه مجلسی در بحارالانوار آورده‌ است و می‌فرماید این دعا را محمدبن بابویه از ائمه معصومین (ع) روایت کرده ‌است و گفته‌ است این دعا را در هیچ امری نخواندم مگر آن که اثر اجابت آن را به‌ زودی یافتم.

سند اعتبار دعای توسل

همان طور که گفته شد منبع دعای توسلِ معروف که در مفاتیح الجنان آورده شده، کتاب بحارالانوار است. علامه مجلسی می‌فرمایند: این دعا در یکی از نسخ قدیمی که تألیف یکی از اصحابمان است پیدا کرده و در آن کتاب این گونه آمده است: «این دعا را محمد بن بابویه از امامان روایت کرده و من آن را برای هر حاجتی که خواندم فوراً اجابت شده است.

بهترین زمان خواندن دعای توسل چیست؟

توسل کردن به اولیای الهی از اعمال پسندیده به شمار می‌رود که درعین‌ حال بسیار با برکت است. به‌ همین خاطر بندگان خداوند متعال می‌توانند در هر زمانی با نیت توسل دعا را بخوانند.
اغلب علما بهترین زمان خواندن دعای توسل را روز چهارشنبه می‌دانند و توصیه می‌کنند که بهتر است بعد از نماز مغرب و عشا و به‌ صورت دسته‌جمعی خوانده شود. البته بهتر است اگر حاجتی دارید هرروز این دعا را بخوانید زیرا که اصل اثرش بر مداومت هر روز خواندن آن است.
اگر کسی این دعا را هر روز بخواند همانند کلیدی است که بر هر قفل گشاینده است و برای برآورده کردن حاجات بسیار مؤثر است. هر روز خواندن دعای توسل ایمان بنده را زیاد کرده و بهترین مونس انسان خواهد بود.

دعای توسل

آثار و برکات خواندن دعای توسل چیست؟

در وقت تنهایی و هنگامی ‌که به حاجتی رسیدید، متوجه خواهید شد که دعای توسل واسطه خیر شده تا شما بتوانید حاجت خود را از پروردگار طلب کرده و به آن برسید. چنین درخواستی، نشانه مقام بالای اولیای الهی نزد خداوند متعال است و هیچ‌ منافاتی با توحید ندارد.
آیت‌الله شاه‌ آبادی به ‌عنوان مجتهدی که بیش‌از چهل سال است که هر روز دعای توسل را می‌خواند و معجزات فراوانی از برکات و آثار این دعا دیده ‌است، با تاکید می‌فرماید اصل اثر این دعای پربرکت بر مداومت بر هر روز خواندن آن است و کسانی که به توصیه ایشان عمل کردند آثار و برکات مادی و معنوی زیادی را از این دعای شریف دیده‌اند.

منظور از چله‌نشینی با خواندن دعای توسل چیست؟

منظور از چله، ختم چهل و یا چله‌نشینی این است که بنده چهل شبانه‌روز با مراقبت، مواظبت، گوشه‌نشینی و یاد حق به ذکر و عبادت مشغول باشد و امور غیرضروری و غیر لازم را که باعث پراکندگی خاطر می‌گردد در حد امکان ترک نماید و در این مدت چهل روز کمال مراقبت و توجه به خداوند را داشته و سعی در ترک گناهان و دوری از محرمات الهی داشته باشد.
در این چهل روز خواندن دعای توسل برای رسیدن به این اهداف بسیار مؤثر است و باعث می‌شود قلب مؤمن باصفا و نورانی گردد و درک بالاتری از مطالب ظریف و عمیق معنوی را در انسان به وجود خواهد آورد.