رحلت یا شهادت پیامبر کدام یک صحیح است؟
رحلت یا شهادت پیامبر کدام یک صحیح است؟

رحلت یا شهادت پیامبر

پیامبر گرامی (صلی‌الله علیه و آلِ و سلم) در سال یازدهم هجرت رحلت کرد و در آن زمان ۶۳ سال داشت.
در مورد نحوه وفات آن حضرت (صلی‌الله علیه و آلِ و سلم) بین مورخان اختلاف وجود داشته است، برخی معتقدند مرگ او به دلیل مسمومیت بود که به دست یهودیان پس از فتح خیبر برای او اتفاق افتاد. ، معتقدند پیامبر(ص) از دنیا رفت و شهید شد;
گروهی دیگر نیز در ابتدا ماجرای مسمومیت پس از خیبر نپذیرفتند و آن را تکذیب کردند.اما رسول خدا (صلی‌الله علیه و آلِ و سلم) براثر این مسمومیت از دنیا نرفت، بلکه به دلیل بیماری دنیا را ترک کرد.
سؤالی که مطرح می‌شود این است:
رحلت یا شهادت پیامبر کدام یک صحیح است؟

برای خرید تابلو زرین بافت میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .

تاریخ وفات پیامبر

در تقویم هجری قمری، ۲۸ صفر، بر اساس بسیاری از نظرات، سالروز رحلت حضرت محمد (ص) است. سایر مورخان تاریخ وفات او را دوازدهم یا دوم ربیع‌الاول ذکر کرده‌اند.
پیامبر اکرم (ص) که بهترین مخلوقات است، بی‌تردید اثری از خود بر بشر گذاشت و غیبت جسمانی او بر هر دوستدار خدا و رسولش عذابی است.
با کمال تعجب، به نظر می‌رسد که شرایط و علت مرگ بزرگ‌ترین انسان در میان محافل مسلمانان کمتر موردبحث قرارگرفته است. به‌عنوان شاهدی بر این موضوع، ممکن است خواننده را متعجب سازد که اکثریت قریب به‌اتفاق مسلمانان (یعنی طبق گفته علما و کتب علمی) – اگرنه همه – ذاتاً معتقدند که پیامبر اکرم در حقیقت کشته شده و به شهادت رسیده است.
چه مدرکی دال بر قتل پیامبر اکرم وجود دارد؟ و متون اسلامی به کدام عاملان اشاره کرده است؟ این مقاله به دنبال بررسی نظرات مختلف در مورد شرایط رحلت یا شهادت پیامبر خواهد بود.

تاریخ وفات پیامبر

 

 نظریه سوءقصد به جان پیامبر

یکی از بزرگ‌ترین اشارات به کشته شدن پیامبر اکرم، تعداد دفعات سوءقصد به جان ایشان است. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آلِ تحولی باورنکردنی در عربستان به ارمغان آورد و این امر به مذاق صاحبان قدرت و قدرت‌طلبان خوش نیامد.

 

برخی از روایات حاکی از آن است که اولین حمله به او درواقع در کودکی بود که گروهی از یهودیان به پرستارش حلیمه السعدیه گفتند که اگر یتیم نبود او را می‌کشتند. این را ابن سعد در الطبقات روایت کرده است.
یکی از مشهورترین سوءقصدها به او در زمان هجرت مسلمانان به مدینه در آن زمان به نام یثرب بود. قریش قبل از خروج پیامبر از مکه نقشه کشیدند و نقشه کشیدند که از هر قبیله مکه یک جنگجو به‌طور هم‌زمان به او حمله کنند تا از انتقام جلوگیری کنند. پیامبر از این نقشه آگاه شد و از علی بن ابوطالب خواست که در رختخواب خود بخوابد تا او بتواند فرار کند. هنگامی‌که قریش به خانه هجوم بردند، علی را در رختخوابش یافتند که برای حفاظت از پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آلِ و سلم جان خود را از دست داد. در این هنگام بود که این آیه نازل شد:

“در میان مؤمنان مردانی هستند که [همواره] به آنچه در پیشگاه خدا نذر کرده بودند، وفا کردند. و در میان آن‌ها کسانی هستند که عهد خود را با مرگ بازخرید کرده‌اند و هنوز در انتظار [وفای آن] هستند، بدون اینکه [تصمیم خود] کمترین تغییری داده باشند.”

رایج‌ترین نظریه در مورد شهادت پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آلِ این است که پس از جنگ خیبر با گوشت مسموم تغذیه شده است.
در جنگ خیبر، جایی که قبیله یهودی بنی قینقاع علیه دولت توطئه می‌کردند، مسلمانان پس از جنگ معروف علی بن ابوطالب و مرحب بن حارث، جنگجوی معروف و ترسناک یهودی، قلعه خیبر را به تصرف خود درآوردند.
پس از جنگ، نقل شده است که خواهر مرحب، زینب بنت حارث، گوسفندی را مسموم کرد و به پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آلِ اطعام کرد. بخاری ماجرا را چنین نقل می‌کند:
هنگامی‌که خیبر فتح شد، گوسفندی مسموم بریان شده به‌عنوان هدیه (از سوی یهودیان) به پیامبر هدیه کردند. رسول خدا (صلی‌الله علیه و آلِ و سلم) فرمود: همه یهودیانی که در اینجا بوده‌اند، در حضور من محشور شوند. یهودیان جمع شدند و رسول خدا صلی‌الله علیه و آلِ و سلم فرمود: اگر از تو در مورد چیزی بپرسم راست می‌گویی؟ آن‌ها پاسخ دادند: “بله.” پرسید: این گوسفند را مسموم کردی؟ گفتند: بله. او پرسید: چه چیزی تو را مجبور به این کارکرد؟ گفتند: می‌خواستیم بدانیم اگر دروغ‌گو بودی، در این صورت از شر تو خلاص می‌شویم و اگر پیامبر باشی، زهر به تو آسیبی نمی‌رساند.

 

به مناسبت رحلت یا شهادت پیامبر اکرم (ص)

صرف‌نظر از اینکه کسی در مورد چگونگی مرگ او چه اعتقادی دارد، ما به‌اتفاق می‌توانیم موافق باشیم که تاریخ مرگ او باید روز بزرگداشت باشد، جایی که مسلمانان گرد هم می‌آیند تا به محبوب ما احترام بگذارند، رنج‌های او را به یادآورند و از دریای درس‌های او بیاموزند. درحالی‌که جشن‌ها و برنامه‌های فراوانی برای بزرگداشت سالگرد ولادت او برگزار می‌شود، به نظر می‌رسد از سالگرد وفات او که بی‌تردید روزی سیاه و غم‌انگیز برای مسلمانان زمان بوده، غفلت کرده‌ایم.

الگوی اخلاقی ما ممکن است بیش از هزار سال پیش ازنظر جسمی گذشته باشد، اما نام او زنده و زنده است و بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با سخنان او و درس‌هایی که از خود به جا گذاشته است، جان تازه‌ای گرفته‌اند. شاید بتوانیم با گرامیداشت سالانه شهادت ایشان عظمت پیامبر گرامی‌مان حضرت محمد (ص) را یادآور شویم.

برای خرید پرچم های مذهبی میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .