همه‌چیز درباره محل دفن حضرت فاطمه (س)؛ نکاتی که نمی‌دانستید
همه‌چیز درباره محل دفن حضرت فاطمه (س)؛ نکاتی که نمی‌دانستید

بررسی همه‌چیز درباره محل دفن حضرت فاطمه (س)؛ نکاتی که نمی‌دانستید

خدا می‌داند چرا و در چه شرایطی حضرت فاطمه (س) شبانه دفن شد! اما ادعای دفن مخفیانه او، به چالش کشیدن شجاعت، صلابت، شجاعت و تقوای یکی از شجاع‌ترین و بزرگوارترین اصحاب و پسرعموی عزیز رسول خدا حضرت علی بن ابی‌طالب (ع) است.
از تمام عمرش معلوم است که حضرت علی (ع) از کسی جز خدا نمی‌ترسید؛ و سزاوار نیست این امام شجاع و بی‌باک همسرش را مخفیانه دفن کند. احتمال دارد حضرت فاطمه (س) در اواخر بعدازظهر از دنیا رفته باشد و در شب توسط حضرت علی (ع) و مؤمنان به خاک سپرده‌شده باشد. خداوند محل دفن حضرت فاطمه (س) را بهتر می‌داند.

برای خرید پلاکارد عمودی فاطمیه میتوانید به فروشگاه اینترنتی بافت ستاری مراجعه کنید .

محل دفن حضرت فاطمه (س)؛ کجاست؟

خانه علی(ع) و فاطمه سلام‌الله علیها از ضلع شمالی با خانه رسول خدا صلی‌الله علیه و آلِ و سلم مجاور است و از غرب با مسجد جامع همسایه است. رسول خدا صلی‌الله علیه و آلِ و سلم و در سمت جنوب خانه رسول خدا است که در حال حاضر در آن مدفون است و در سمت مشرق خانه رسول خدا است که در آن همسرش ام سلمه رضی‌الله‌عنه و از سمت شمال جاده معروف به کوی بقیع است.

پس از رحلت پیامبر

پس از رحلت پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آلِ و سلم، دخترش فاطمه، درد و رنج فراوانی متحمل شد. غاصبان خلافت به خانه او یورش بردند تا شوهرش امام علی (ع) را مجبور به بیعت با حکومت غیرقانونی خود کنند. در همین حال، او مورد ضرب و شتم قرار گرفت و دنده او شکسته شد. درنتیجه بر هیئت حاکمه خشمگین شد و در وصیت نامه معروف خود از حضرت علی خواست که تشییع جنازه او را در شب انجام دهد و اصرار داشت که غاصبین در تشییع‌رجنازه او شرکت نکنند. پس از دفن او، خلفا در معرض خطر قرار گرفتند و سعی کردند بدانند که فاطمه در کجا دفن شده است، اما امام علی (ع) از افشای محل قبر خودداری کرد.

 

پس از رحلت پیامبر

 

نظر علما درباره محل دفن حضرت فاطمه (س)

نظر علمای اهل سنت درباره محل دفن حضرت فاطمه (س) متفاوت است. برخی معتقدند که او را در خانه امام علی دفن کردیم. برخی از آنان با استناد به روایتی از وصیت امام حسن علیه‌السلام می‌گویند که او را در قبرستان بقیع به خاک سپردند که در آن امام حسن علیه‌السلام از خانواده خود خواست تا او را در کنار مادرش دفن کنند.

اما به نظر می‌رسد که این صحیح نباشد، زیرا ممکن است منظور امام حسن، مادربزرگش، فاطمه بنت اسد، باشد، زیرا کاملاً رایج بود که مادربزرگ را «مادر» می‌گفتند.
علاوه بر این، ابن شیبه و سمهودی از مردی معروف به عبدالعزیز (که به اطلاعات مدینه مشهور بود) نقل می‌کنند که عباس عموی پیامبر(ص) در نزدیکی فاطمه بنت اسد دفن شده است. بنابراین سنگ ‌قبری که در نزدیکی قبر امام حسن (ع) در قبرستان بقیع قرار دارد، متعلق به فاطمه بنت اسد، مادربزرگ امام حسن (علیه‌السلام) است. همچنین بنا بر آنچه از ابن حبان (محدث و عالم بزرگ اهل سنت قرن چهارم هجری قمری) نقل شده است، امام حسن علیه‌السلام در جوار فاطمه بنت اسد به خاک سپرده شد.

 

خرید انواع پلاکارد و پرچم فاطمیه

 

حرف آخر

همان‌طور که قبلاً اشاره کردم، خود حضرت زهرا علیه‌السلام می‌خواست قبرش مخفی بماند تا به جامعه مسلمانان مخالفت خود را با غاصبان خلافت نشان دهد. قبر پنهان حضرت فاطمه (س) گواه همیشگی ظلم و رنجی است که حضرت علی (ع) متحمل شد. اگر قصد برگزاری مراسم عزاداری در ایام فاطمیه را دارید می‌توانید انواع پرچم نوشته شده به نام حضرت را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت از فروشگاه اینترنتی بافت ستاری تهیه کنید.