دعای عهد
دعای عهد چیست و آثار خواندن دعای عهد

همه چیز درباره دعای عهد

دعا و راز و نیاز با خداوند متعال در تعالیم دینی و زندگی انسان‌ها از جایگاه برجسته‌ای برخوردار است.
یکی از دعاهایی که اهمیت ویژه‌ای دارد، دعا درباره‌ی امام‌زمان مشهور به دعای عهد است که شیعیان و منتظران ظهور آن حضرت باید مداومت خاصی بر آن داشته باشند.
همچنین خواندن دعای عهد فضایل و آثار بسیاری دارد که در ادامه به آن‌ها آشنا خواهیم.

خواص و اهمیت دعای عهد چیست؟

دعا برای فرج و ظهور امام ‌زمان، نه ‌تنها برای تعجیل در امر ظهور مفید است بلکه موجب گشایش در امور شخص دعاکننده نیز می‌شود. به‌ عبارت ‌دیگر در سایه دعا و تضرع و استغاثه برای امر فرج، دیگر دعاها و حوائج نیز برآورده خواهد شد. لذا باید دعا برای حضرت مهدی(عج) را از بهترین دعاها نامید زیرا هم مایه خشنودی و کسب رضایت امام ‌زمان می‌شود و هم باعث برآورده شدن حوائج می‌گردد و هم مقدمه‌ای برای ظهور ایشان خواهد بود.
ازجمله ادعیه مشهوری که بسیاری از درخواست‌ها مانند حفظ سلامتی حضرت، نزدیک شدن فرج و ظهور ایشان، موفقیت در برنامه‌های پس‌ از ظهور و…. را در خود گنجانده دعای عهد است که بسیاری از بزرگان تشیع آن را در کتب ادعیه نقل کرده و به خواندن مداوم آن تأکید ورزیده‌اند.
سند اعتبار دعای عهد
این دعا را سید علی بن موسی بن طاووس، در مصباح الزائر آورده است و شیخ طوسی، کفعمی و ابن مشهدی نیز از آن نقل کرده‌اند. علامه مجلسی نیز در بحارالانوار جلد ۵۳، صفحه ۹۵ دعای عهد را آورده است.

محتوای دعای عهد چیست؟

محور این دعای شریف پس‌از ارسال سلام‎هایی با آداب خاص به محضر امام زمان آن است که دعاکننده با امام خود بیعت می‌کند و عهد می‌بندد که با تمام قوا ایشان را یاری دهد و از خداوند متعال می‌خواهد که در دوران حیات یا در دوران رجعت در رکاب امام‌ زمان قرار بگیرد.
در ابتدای این دعا ۱۶۶ وصف از اوصاف خدا بیان می شود.
پروردگار نور عظیم، پروردگار کرسی بلند، پروردگار دریای جوشان، پروردگار سایه و آفتاب داغ، فروفرستنده تورات و انجیل و زبور و قرآن عظیم، پروردگار فرشتگان مقرب و پیامبران خدا از جمله اوصافی است که برای خداوند در این دعا آمده است.
در این دعا انسان پیمان می‌بندد که در زندگی و حتی پس ‌از مرگ نیز یار و یاور امام ‌زمان باشد و بر این عهد باقی بماند.
از خدا می‌خواهد که حتی اگر مرگ میان او و صاحب‌الزمان فاصله انداخت خداوند او را از قبر بازگرداند تا در رکاب مولایش آن‌قدر جهاد کند تا در خون خود غوطه‌ور شود.

دعای عهد

بهترین زمان برای خواندن دعای عهد کی میباشد؟

بهترین زمان برای خواندن این دعای شریف، بعد از نماز صبح و پیش از طلوع آفتاب است.
ازلحاظ فقهی، از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید صبح محسوب می‌شود. ولی ازنظر عرف تا یکی دو ساعت پس از برآمدن آفتاب را نیز شامل می‌شود.
در بسیاری از کتب و احادیث به مسلمانان توصیه شده است که این دعا را چهل صباح به طور متوالی بخوانند چرا که خواندن آن مستحب است.
این بشارت از امام صادق(ع) درباره این دعا، برای ما نیز می‌تواند بسیار نشاط‌بخش و امیدآفرین باشد:
” چهل صبحگاه دعای عهد را بخوانید تا از یاوران قائم ما باشید و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا بروید به واسطه عهدی که با خدا بسته‌اید شما را از قبر بیرون خواهیم آورد که در خدمت آن حضرت باشید.”

هدف از چله‌نشینی با خواندن دعای عهد چیست؟

پس از خواندن این دعا در چهل صباح و تأکید چهل باره بر عهد و پیمان با خالق عالم و مالک دنیا و آخرت دیگر نباید رفتار، گفتار و کرداری مخالف معنا و محتوای این عهد و میثاق با خدا داشته باشیم.
پس از پایان چهل روز و کامل شدن مراسم عهد با خدا، باید از همان روز و لحظه، بنده تمام آداب و شرایط عهد و عهدنامه را در عمل مراعات کند و از هر نظر آماده اجرای احکام باشد.